Diëtiste Eline Jeunen Voedingsdeskundige Diabeteseducator Bree Opitter Tongerlo Gezondheidscentrum Ygeia Tongerlostraat 16

Over mezelf 

Ik ben Eline Jeunen, een enthousiaste diëtiste, voedingsdeskundige en diabeteseducator uit Bree, die jou met empathie wil adviseren over een evenwichtige voeding en je wil begeleiden in jouw zoektocht naar een gezonde levenswijze.


Mijn studie voedings- en dieetkunde vatte ik aan in 2007. Met veel overtuiging startte ik deze opleiding aan de Katholieke Hogeschool Kempen, departement Gezondheidszorg en chemie, te Geel. Drie jaren later studeerde ik -nog steeds overtuigd van mijn passie voor het verlenen van zorg (voedingsadvies)- af. De kansen om onmiddellijk in de gezondheidszorg aan de slag te gaan waren echter zeer gering.

 

Mede hierdoor, én omwille van mijn brede interesse voor voeding -én dus ook de productie ervan- waagde ik mijn kans om aan de slag te gaan in de voedingssector. Sinds 2010 ben ik dan ook actief als kwaliteitscontroleur/laborant in een voedingsbedrijf.

 

Aangezien het verlangen om patiënten te kunnen adviseren in hun zoektocht naar een evenwichtige levensstijl niet naar de achtergrond verdween, bleef ik me bijscholen. Zo volgde ik een bijkomende opleiding tot diabeteseducator aan de UC Leuven-Limburg te Hasselt en nam ik deel aan tal van navormingen, infoavonden en studiedagen om volwaardig voedingsadvies te kunnen verlenen.

In 2016 bood zich die unieke kans van weleer aan en achtte ik de tijd rijp om de sprong naar de gezondheidszorg te wagen. Na een jaar plannen en voorbereiden zette ik de stap en was mijn eigen praktijk in Bree een feit. Sinds januari 2017 fungeer ik als zelfstandig diëtiste in Gezondheidscentrum Ygeia te Bree en kan je bij me terecht voor voedingsadvies op maat.

 

Jou begeleiden naar én stimuleren en motiveren om voor een evenwichtige levensstijl te kiezen is wat ik doe en wil doen. 
 

eline-1_1606396313.jpg